Цвијановић: Нико неће манипулисати изборном вољом грађана Српске, још један трик ЦИК-а

Срна
Цвијановић: Нико неће манипулисати изборном вољом грађана Српске, још један трик ЦИК-а

БАЊАЛУКА- Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић поручила је да нико неће манипулисати изборном вољом грађана Републике Српске.

"Ми смо се пребројали на изборима, али кад већ мора, можемо и на митингу", нагласила је Цвијановићева.

На питање Срне да прокоментарише наводе федералних медија да је лидер СНСД-а и кандидат за предсједника Републике Српске Милорад Додик из страха од понављања избора за ниво предсједника Српске најавио митинг у Бањалуци за уторак, Цвијановићева је рекла да је очито тенденциозно срочена та теза, јер је свима јасно да је опозиција апсолутни губитник ових избора на сва четири нивоа.

"О томе да је прича о 'великом броју неправилности' измишљена, говоре и подаци са незаконитог и измишљеног поновљеног, контролног бројања која показују да су по изборни резултат апсолутно неважна минимална одступања, али показује и намјеру ЦИК-а да прекраја вољу бирача тиме што у Центру за пребројавање Милораду Додику уписују нулу умјесто 157 освојених гласова на једном бирачком мјесту. Ко зна колико је још било таквих случајева?", нагласила је потпредсједник СНСД-а.

Она је оцијенила да би и ово незаконито пребројавање требало провјерити кроз законито ново пребројавање, али то ЦИК не жели, па су зато и онемогућили јавним сервисима да адекватно прате шта пише на гласачком листићу и шта се уписује у записник.

"И ту су слагали да ће омогућити, а онда то нису учинили јер се томе успротивио Игор Црнадак. С обзиром на то да је овај ЦИК неспособан, али и заглављен у сопствено незаконито дјеловање, ми сумњамо да намјерно прекрајају вољу бирача током тог незаконитог пребројавања", појаснила је Цвијановићева за Срну.

Упитана да прокоментарише најновију одлуку ЦИК-а да је неоснован/преурањен захтјев опозиције да се понове избори за предсједника Српске, Цвијановићева је констатовала да је то најобичнији трик овог компромитованог састава ЦИК-а, јер ће се тиме бавити "у року", а не кад је преурањено.

"Преко појединих страних представника тачно знамо шта они раде и шта је ЦИК-у наложено да ради, јер нису баш ни сви странци вољни да жмуре на ове незаконитости. Ови из опозиције бомбардују и затрпавају стране амбасаде својом кукњавом и писанијама, што значи да опет подршку траже тамо умјесто код својих грађана. Али, грађани су и на овим изборима рекли свој суд тако што су пресудили опозицији и овога пута", истакла је Цвијановићева. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана