Цвијановић: Никад боља сарадња Српске са Србијом

СРНА
Цвијановић: Никад боља сарадња Српске са Србијом

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да су везе између Србије и Републике Српске одличне и изразила увјерење да ће предстојећа посјета државног врха Србије бити у правцу њиховог даљег јачања.

- Везе између Србије и Републике Српске су одличне. То ћемо још једном потврдити наредне седмице, када ћемо имати прилику да у Републици Српској угостимо делегацију Србије коју ће чинити комплетан државни врх на челу са предсједником Србије Александром Вучићем - рекла је Цвијановићева за београдски "Курир".

Она је навела да је планиран низ активности и састанака, укључујући заједничку сједницу влада Србије и Српске у Бањалуци, као и обиљежавање 28 година од страдања Срба током злочиначке акције "Олуја", које ће ове године бити одржано у Приједору.

Цвијановићева је подсјетила да су праксу заједничког обиљежавања важних националних датума из прошлости установили управо предсједници Србије Александар Вучић и Републике Српске Милорад Додик, и истакла да се тиме одражава јединство у погледу заједничке прошлости, али и садашњости и будућности.

- Ми смо веома поносни на наше братске односе и никад бољу, садржајнију и конкрекретнију сарадњу са Србијом - истакла је Цвијановићева.

Она је изразила увјерење да ће и предстојећа посјета бити у правцу даљег јачања веза Србије и Српске, те да ће неизоставна тема бити и реализација заједничких енергетских и инфраструктурних пројеката.

Цвијановићева је напоменула да су неки од тих пројеката још увијек предмет различитих опструкција из Сарајева, иако њихова реализација никоме не би нанијела било какву штету, већ вишеструку корист свима у Србији и Републици Српској, а самим тим и у цијелој БиХ.

- Ипак, поједини су у Сарајеву толико заслијепљени мржњом према Републици Српској и Србији да не виде даље од носа. То наравно не може и неће утицати на нашу спремност да још интензивније развијамо наше односе, јер оно што веже Републику Српску и Србију је најприроднија могућа веза - закључила је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана