Цвијановић: Нестабилност у БиХ узрокују бошњачки представници који брутално крше Устав и Дејтон

Срна
Цвијановић: Нестабилност у БиХ узрокују бошњачки представници који брутално крше Устав и Дејтон

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Политичка нестабилност у БиХ нема никакве везе са Русијом, већ са својатањем БиХ од бошњачких представника који брутално и у континуитету крше Устав и Дејтонски споразум, уз асистенцију појединих странаца, рекла је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

На питање да прокоментарише иступ Бећировића на скупу у Швајцарској, гдје је, између осталог, рекао да „проруске снаге угрожавају мир у БиХ“ и да „подршка Украјини значи подршку заштити међународног права“, Цвијановић је одговорила да Бећировић упорно покушава да личне ставове представи као ставове БиХ, иако оно што говори није усаглашено ни у Предсједништву, нити у било којој другој институцији.

Она је поновила да Бећировић може да говори у своје или евентуално у име бошњачког народа, али не може у име Предсједништва, нити БиХ, јер представља тек једну трећину.

„Лицемјерно је да Бећировић говори о угрожавању мира, а да не спомене главног ратнохушкача и свог страначког колегу /Зукана/ Хелеза који је, осим што пријети ратом, почео и да позира са пушкама“, нагласила је Цвијановић.

Српски члна Предсједништва БиХ је рекла да Бећировић проруским снагама у БиХ лажно назива оне који се супротстављају антидејтонској унитаризацији БиХ.

Она је указала да је Бећировићева намјера да на тај начин привуче додатну пажњу западних земаља, уздајући се да ће то допринијети остваривању бошњачких ратних циљева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана