Цвијановић: Нека се тробојке поносно завијоре

Срна
Цвијановић: Нека се тробојке поносно завијоре

БАНЈАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је свим Србима у Републици Српској, Србији, региону и широм свијета Дан српског јединства, слободе и националне заставе, поручивши да тробојке данас треба поносно да се завијоре у част свих оних који су се борили и изборили за слободу српског народа.

”Нека нас овај дан подсјети на најславније историјске подвиге, које смо као народ извојевали онда када смо били сложни и јединствени. Нека нам буде путоказ и ка свим будућим побједама за које ћемо се у миру изборити. Живјела Република Српска! Живјела Србија! Живјела слобода и наше национално јединство”, поручила је Цвијановићева на “Инстаграму”.

Празник Дан српског јединства, слободе и националне заставе обиљежава се на основу одлуке влада Србије и Републике Српске о заједничком обиљежавању овог датума, на дан када је 1918. године Српска војска пробила Солунски фронт и фактички означила почетак ослобођења Краљевине Србије, али и крај Првог свјетског рата.

Празник је први пут свечано прослављен уз присуство званичника Србије и Републике Српске, патријарха и великог броја грађана 2021. године у Београду код споменика Стефану Немањи, а прошле године у Бијељини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана