Цвијановић: Недопустиво то што је Хелез без именовања отишао на засједање ММФ-а

Срна
Цвијановић: Недопустиво то што је Хелез без именовања отишао на засједање ММФ-а
Цвијановић: Недопустиво то што је Хелез без именовања отишао на засједање ММФ-а

БАЊАЛУКА - Предсједништво БиХ није прихватило приједлог Савјета министара о именовању гувернера при међународним финансијским организацијама, изјавила је српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

„Недопустиво то што је министар (Зукан) Хелез без именовања отишао на засједање Међународног монетарног фонда, јер је ријеч о најгрубљем кршењу формалних процедура” истакла је Цвијановићева.

Она наводи да је изјашњавање о приједлогу Савјета министара одгођено због тога што је Предсједништво имало крупне замјерке на компетенције и распоред кандидата за тако важне финансијске институције, укључујући управо министра Хелеза.

„У свакој озбиљној земљи овакво произвољно и противправно дјеловање за собом би повлачило одговарајуће санкције. Нажалост, у БиХ то није случај, због чега је постало нормално да сваки чиновник, од амбасадора до министра, игнорише ставове институције која му је надређена” нагласила је српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ.

Цвијановић изјавила је данас у Бањалуци да се, нажалост, на нивоу БиХ још није дошло у фазу деблокаде одређених пројеката, као и да је на плану спољне политике задржана ранија лоша пракса да се не поштују ставови Предсједништва БиХ.

Цвијановићева је рекла да је покушавала да све буде у смислу договора, али да ће морати „окренути други лист“ с обзиром на то да такав њен приступ не даје адекватне резултате.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана