Цвијановић: Најстарија популација ће увијек бити међу приоритетима

Срна
Цвијановић: Најстарија популација ће увијек бити међу приоритетима

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да су пензионери били и да ће остати међу високим приоритетима политика републичких институција.

Цвијановићева, која је данас на језеру на Мањачи код Бањалуке присуствовала дружењу пензионера бањалучког удружења, рекла да је поносна на везу коју институције имају са удружењима пензионера.

“Успјевали смо протеклих година корак по корак да побољшамо њихову материјалну ситуацију, али исто тако и да препознамо многе друге њихове потребе и мислим да је добра ствар што су пензионери увијек имали јаког саговорника у Влади Српске”, рекла је Цвијановићева новинарима.

Она је навела и да чињеница да се на данашњем дружењу окупило више од 700 пензионера говори да је ово велика градска организација.

“Морамо штити нашу најстарију популацију, а једнако тако водити рачуна и онима који се тек рађају”, рекла је Цвијановићева.

Она је додала и да је поносна на оно што ради Република Српска, која је друштво и оних најмлађих и оних средњих година, али и најстаријих и да има разумијевања за све њихове потребе.

“Драго ми је што сам док сам била премијер са члановима Владе направила велики потез, којим је исплата пензија пребачена на трезорски систем, што је гарантовало да пензионери неће чекати ни дана на пензију и да ће тачно знати када ће бити исплата”, рекла је Цвијановићева.

Предсједник Удружења пензионера града Бањалука Зоран Улетиловић је захвалио предсједнику Републике Српске на издвојеном времену за дружење са пензионерима, као и подршци у побољшању њиховог економског статуса.

Он је истакао значај оваквих окупљања, нарочито за најстарију популацију, која је за вријеме пандемије вируса корона морала бити изолована.

Генерални директор Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Владо Ђајић рекао је да најстарија популација треба да има посебно мјесто у друштву, те да имају његову подршку у сваком смислу.

“Сваке године када је Дан борбе против можданог удара радимо бесплатне прегледе крвних судова главе и врата за пензионере и у договору са својим колегама ове године ћемо прегледати 3.000 пензионера бесплатно ради превенције од ове болести”, рекао је Ђајић.

Он је навео да је огорчен јер градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић понижава најстарију популацију.

“Надам се да ће ипак показати поштовање према нашим пензионерима и исплатити им по 100 КМ, што му је и обавеза јер је Скупштина града донијела ту одлуку, јер нашим пензионерима је свака марка добро дошла, с обзиром да долази јесен и зима”, рекао је Ђајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана