Цвијановић: Надам се кандидатском стaтусу за БиХ до краја године

Срна
Foto: Срна

ТИРАНА- Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је предсједнику Републике Кипар Никосу Анастасијадису данас у Тирани да се нада да ће БиХ до краја године добити кандидатски статус за чланство у ЕУ, те да ће на путу ка том циљу имати подршку Кипра.

"Српски члан и предсједавајућа Предсједништва упознала је саговорника о актуелним политичким приликама у БиХ, изразивши очекивање да ће процес имплементације изборних резултата бити брзо и ефикасно окончан на свим нивоима власти", нагласила је Цвијановићева.

Током састанка, на маргинама самита ЕУ-Балкан у Тирани, разговарано је и о процесу европских интеграција, саопштено је из Предсједништва БиХ.

На састанку је констатовано да су односи БиХ и Републике Кипар веома добри, те да постоји обострана опредијељеност ка даљем унапређењу економских веза и других облика сарадње.

Овом приликом српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ захвалила је предсједнику Републике Кипар на честитки поводом ступања на дужност, као и на позиву за посјету који је упућен тим поводом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана