Цвијановић: Медицински факултет у Бањалуци стуб развоја медицине у Српској

Срна
Цвијановић: Медицински факултет у Бањалуци стуб развоја медицине у Српској

САРАЈЕВО - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је 45 година постојања Медицинског факултета у Бањалуци декану Ранку Шкрбићу, професорима, запосленима и студентима ове високообразовне институције, поручивши да тај факултет даје немјерљив допринос стварању младих и стручних кадрова, те представља један од стубова развоја медицине, едукације и истраживања, као и академског живота у Републици Српској.

"Посебно радује што је бањалучки Медицински факултет значајну пажњу посветио проширењу просторних капацитета, техничком опремању и кадровском оспособљавању, како би омогућио пружање савремених стручних знања и допринио укупном напретку здравственог система Републике Српске", указала је Цвијановићева.

Она је изразила очекивање да ће та добра пракса бити настављена и у будућности.

"Поводом обиљежавања 45 година успјешног рада и развоја Медицинског факултета у Бањалуци, Вама, професорима, запосленима и студентима који су за свој животни позив изабрали најхуманију професију, упућујем најискреније честитке", навела је Цвијановићева у честитки.

Медицински факултет основан је 17. марта 1978. године на иницијативу Универзитета у Бањалуци ради образовања стручњака доктора медицине, а прво предавање је одржано 15. новембра исте године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана