Цвијановић: Мађарска доказани пријатељ свих земаља на Балкану

Срна, РТРС
Цвијановић: Мађарска доказани пријатељ свих земаља на Балкану

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је данас да ће бити настављени пројекти са Мађарском, која је доказани пријатељ свих држава на Балкану.

Цвијановићева је изразила велику захвалност за политичко разумијевање коју показује Мађарска.

- Договорили смо се да наставимо сарадњу у наредном периоду и да она буде интензивирана, да буде још конкретнија него што јесте, а била је веома конкретна на чему смо веома захвални - рекла је Цвијановићева на заједничкој конференцији за новинаре у Бањалуци са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком након дводневне посјете Мађарској.

Истакла је да је захвална Мађарској за политичко разумијевање стања у БиХ, те додала да се наставља сарадња Српске и Мађарске.

- Задовољство нам је што смо учествовали на свим догађајима у Мађарској, те обавили разговоре у континуитету са премијером Виктором Орбаном и министрима, гдје смо се договорили наставак сарадње. Настављамо реализацију подршке пољопривредним произвођачима - истакла је Цвијановићева.

Нагласила је да је Мађарска пријатељ Српске.

- Ово је била прилика да разговарамо и са другим веома важним гостима, од којих би истакла разговоре са предсједником Азербејџана Илхамом Алијевим. Имамо опредијељеност Аербејџана да инвестирају у Српску - додала је Цвијановићева.

Она је истакла да ће бити настављен програм мађарске подршке пољопривредним произвођачима.

Цвијановићева и Додик током дводневне посјете Мађарској састали су се мађарским премијером Виктором Орбаном, предсједницима Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, Азербејџана Илхамом Алијевим, Татарстана Рустамом Минихановом, Туркменистана Сердаром Бердимухамедовом. Разговарали су и са предсједником Србије Александром Вучићем.

У оквиру посјете Мађарској, поводом обиљежавања Националног дана ове земље - Светог Стефана (Иштвана), Додик и Цвијановићева присуствовали су и Свјетском првенству у атлетици у Државном атлетском центру у Будимпешти, те у Сентандреји, на позив Његовог преосвештенства епископа будимског Лукијана, прослави великог православног празника Преображења Господњег.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана