Цвијановић: Конаковићева прича је чиста брука

ГС
Цвијановић: Конаковићева прича је чиста брука

БАЊАЛУКА - Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да је чиста брука ово што прича Елмедин Конаковић након састанка политичких партнера у Коњицу.

На питање да прокоментарише изјаву Конаковића да су га упозорили прије састанка у Коњицу да су, како каже, “они дошли да направе проблем” и да су можда знали да ће Кристијан Шмит донијети одлуку, Цвијановићева је рекла да зна да он мора да се правда пред својом публиком, али да ово стварно превазилази све границе.

- Слушам 24 часа њихове интерпретације састанка које су хистеричне и бесмислене. Ко је дошао да направи проблем - Милорад Додик, Радован Вишковић и Жељка Цвијановић? Шта то, питам Конаковића, какав проблем и ко је то дошао? - упитала је Цвијановићева, која је и потпредсједник СНСД-а.

Она је навела да је политичким партнерима на нивоу БиХ на јучерашњем састанку у Коњицу рекла да имају слабе тачке у провођењу договора који су са СНСД-ом направили прије пар мјесеци и Конаковић се сложио и рекао да раде на томе.

- Рекла сам да треба имплементирати свих 14 приоритета, а он је рекао да није сигуран шта они подразумијевају. Е, па не можеш рећи да си министар иностраних послова, да млатиш по Бриселу, а не знаш шта Брисел тражи. Успут, рекао је да то звучи као уцјена. Рекла сам ако је тако, онда повлачимо приједлог да испуњавамо приоротете. Не треба нам 14 приоритета, сложили смо се. Значи, нама, јер има тринаест и по проблематичних, а њима пола једног. Да не кажем ко је рекао да од Европе нема ништа - рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да су на састанак довели ратног шефа АИД-а који је тамо млатио празну сламу и добио одговор какав заслужује.

- И сад Конаковић прича како је неко дошао на тај састанак, а то ваљда неко од нас троје, да прави проблеме. Ако наставе да причају глупости, онда ћу јавно испричати и остало са тог састанка - нагласила је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана