Цвијановић: Конаковић је реметилачки фактор

Срна
Цвијановић: Конаковић је реметилачки фактор

САРАЈЕВО - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је за Срну да је министар иностраних послова у Савјету министара Елемедин Конаковић реметилачки фактор, а да иронија буде већа, он не поштује уставне надлежности сопствене земље, док их поштује потпредсједник Владе Србије Александар Вулин.

На питање Срне да прокоментарише изјаву Конаковића да кад год Вулину буде требао његов потпис за улазак у БиХ, неће га добити, Цвијановић је одговорила да Конаковић својата БиХ и најбоље осликава како то, према бошњачком рецепту, треба да изгледа, живи и функционише БиХ.

-Осим тога, и Конаковић је, као и други бошњачки политичари, тај који нарушава добросусједске односе и тражи за БиХ поштовање које није у стању исказати другима - истакла је Цвијановић.

Она је додала да је сарајевска политика заробила БиХ, а да кривце тражи на свим странама, само не у свом дворишту.

-А онда их, у том њиховом подухвату приватизације институција БиХ, подстичу и поједини странци, саучествујући у правој отимачини уставних права Срба и Хрвата, хранећи како мржњу, тако и тежњу за својатањем заједничке БиХ од стране бошњачке политике - нагласила је српски члан Предсједништва БиХ.

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин првобитно је био спријечен да присуствује обиљежавању 83 године од злочина над Србима у Пребиловцима, јер власти на нивоу БиХ нису одобриле прелет авиона преко БиХ.

Министарство спољних послова Србије упутило је ноту Министарству иностраних послова у Савјету министара, изражавајући незадовољство због спречавања Вулина да посјети Пребиловце. У протестној ноти је наглашено да та одлука несумњиво представља кршење добросусједске дипломатске праксе.

Потпредсједник Владе Србије и сенатор Републике Српске јутрос је ипак стигао у Пребиловце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана