Цвијановић: Још један хитац у празно Бећировића

ГС
Цвијановић: Још један хитац у празно Бећировића

"Денис Бећировић нема право да заказује такву сједнцу Предсједништва. То што он заказује јесте само да привуче пажњу и да се бави неком темом", изјавила је српски члан и предсједавајућа Предсједништва Жељка Цвијановић, коментаришући захтјев који је упутио Бећировић за одржавање ванредне сједнице Предсједништва с приједлогом закључака поводом ескалације "напада" органа Републике Српске, на како је навео темељне одредбе Дејтонског мировног споразума и угрожавања уставноправног поретка државе.

- Предсједништво нема шта рећи о томе шта ради један од ентитета, нити Предсједништво може неког да задужи да уради нешто о ентитетима. Према томе, ако би Предсједништво усвојило неке закључке на ту тему коју је делегирао Бећировић, а који би подразумијевали да сам прегласана од стране друга два члана, апсолутно немају никакву употребну вриједност - истакла је Цвијановићева за ТВ К3.

Цвијановић је додала да би то још више удаљило једних од других, наводећи да је ово још једна бесмислена идеја Бећировића.

- Он настоји да се позиционира политички да би се бавио неком темом и да покаже како је он изнад неке коалиције која га је изабрала. Нажалост, своју активност у Предсједништву свео ја на то да хода около и прича против Републике Српске, тражи санкције за предсједника Репбулике Српске Милорада Додика. Према томе, немам обавезу да у том учествујем и у случају прегласавања то ништа не значи, него је само још један испаљен хитац у празно Бећировића - поручила је Цвијановић додајући да би Бећировићу било боље да се позабавио распоредом позиција у Оружаним снагама БиХ:

- Боље би било да је предложио да се заврши прича око распореда позиција у Оружаним снагама БиХ, што је прошли пут одгодио како би спријечио да Србин буде на челу Заједничког штаба - нагласила је Цвијановићева, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана