Цвијановић: Ја имам легитимитет за разлику од Шмита

Срна
Цвијановић: Ја имам легитимитет за разлику од Шмита

ПАРИЗ - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да, за разлику од Кристијана Шмита, она има легитимитет, јер ју је народ изабрао на демократским изборима.

Поводом изјаве Шмита да је Цвијановићева својевремено на сједници Савјета безбједности УН напустила салу док је он подносио извјештај, српски члан Предсједништва је истакла да је њу изабрао народ и да има легитимитет и легалитет, а да Шмит није именован резолуцијом Савјета безбједности УН.

"Прошла сам кроз демократску процедуру", рекла је Цвијановићева.

Коментаришући изјаву Шмита да није добро прочитала одговор генералног секретара УН Антонија Гутереса, Цвијановићева је истакла да зна шта пише у Анексу 10 Дејтонског споразума и каква је улога Савјета безбједности када је у питању именовање високог представника.

"Знајући добро да читам, знам да он није прошао ту процедуру", истакла је Цвијановићева.

Цвијановићева француским сенаторима: Оштро се противим покушајима централизације БиХ

Жељка Цвијановић је током сусрета са француским сенаторима у Паризу изразила оштро противљење насилним и антидејтонским покушајима централизације БиХ.

Цвијановићева се састала са француским сенаторима Валери Боаје, Оливијеом Кадиком и Кристијаном Камбоном.

"Чланове горњег дома француског парламента упознала сам детаљније са уставном структуром и децентрализованом организацијом БиХ, те изразила оштро противљење насилним и антидејтонским покушајима њене централизације", написала је Цвијановићева на "Инстаграму".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана