Цвијановић: Извјештај Шмита врви од лажи и манипулација

Срна
Foto: Срна

ГРАДИШКА - Извјештај Кристијана Шмита упућен Савјету безбједности УН врви од лажних, манипулативних и сугестивних ствари којима се настоји оптужити Република Српска, изјавила је вечерас српски чан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић

”У томе нема ништа критички према чињеници да он није високи представник и да у Савјету безбједности није добио потребни легитимитет ни легалитет”, рекла је Цвијановићева новинарима у Градишки.

Она је подсјетила да је Анексом 10 Дејтонског споразума јасно прописано ко може да буде високи представник, а Шмит није потврђен у Савјету безбједноти релевантном резолуцијом како то пише у Дејтону.

“Постаје већ шарада како са представљају извјештаји високих представника, па и овог који се представља као високи представник”, рекла је Цвијановићева.

Говорећи о обраћању предсједавајућег Предсједништва Жељка Комшића на данашњој сједници Савјета безбједности, Цвијановићева је рекла да његово обраћање није усаглашено у Предсједништву.

“Није тајна да се већ неко вријеме не усаглашавају ставови када је у питању спољно-политичко ђеловање или наступ представника заједничких институција у иностранству на различитим форумима, тако да није усаглашено ни обраћање Комшића. То је његово обраћање”, рекла је Цвијановићева.

Она је навела да су бошњачки представници одустали од праксе усаглашавања, те подсјетила да и њено обраћање није било усаглашено, али да је то била једини начин да каже шта сматра.

“Господин Комшић је отишао у НЈујорк у капацитету члана Предсједништва БиХ, односно предсједавајућег Предсједништва БиХ и обратио се у том капацитету Генералној скуштини без усаглашеног става”, рекла је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана