Цвијановић: Исак наставља да глуми у свом цртаном филму

Срна
Цвијановић: Исак наставља да глуми у свом цртаном филму

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Неозбиљност министра унутрашњих послова ФБиХ Раме Исака, човјека који се налази на таквој позицији, сама по себи је безбједносна пријетња, јер занемарује реалне опасности умјесто да се њима на озбиљан начин бави, рекла је за Срну српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

На питање да прокоментарише Исакову изјаву да није тачна информација да је 20 терористичких ћелија активно на овим просторима, укључујући БиХ, као и његову “молбу италијанској обавјештајној служби да дођу у БиХ на обуку”, да их, како је рекао, “наши људи обуче и да почну да раде свој посао квалитетно”, Цвијановић је одговорила да није нормално да један министар полиције изјављује овакве небулозе.

Да се иоле разумије у свој посао, рекла је Цвијановић, тражио би додатно јачање сарадње и размјену информација са сваком партнерском службом, како би се потенцијалне пријетње отклониле.

“Умјесто тога, један дан машта о хапшењу предсједника Републике Српске, други дан би држао министру безбједности борилачку обуку, а трећи дан Италијанима обавјештајну”, нагласила је Цвијановић.

Наводећи да није први пут да је БиХ означена у извјештајима појединих страних служби као локалитет са којег може доћи терористичка пријетња, Цвијановић је истакла да умјесто да тај фамозни министар уради све да се сви надлежни органи у БиХ увежу на унутрашњем и спољном плану да се тако нешто предуприједи и спријечи, он наставља да глуми у свом ауторском цртаном филму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана