Цвијановић: Идемо у брзо формирање институција

Срна
Цвијановић: Идемо у брзо формирање институција

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је воља народа била јасна 2. октобра и да се иде у брзо формирање институција Српске.

-Формираћемо брзо институције да би очували мир, стабилност и наставили активности које од нас очекују грађани - изјавила је Цвијановићева за РТРС.

Цвијановићeва је нагласила  да је Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ најобичнији циркус и да ту срамоту хитно треба исправити и оформити кредибилну институцију.

-Након праћења сједнице ЦИК-а и уз све што сам до сада рекла на њихов рачун, сада ћу додати сљедеће. ЦИК је најобичнији циркус - написала је Цвијановићева на "Инстаграму".

Према њеним ријечима, они не владају ни уставним категоријама, па тако обавјештавају како постоји (а сви знају да не постоји) Предсједништво Републике Српске у којем су сад, након некаквог њиховог контролног бројања, изабрани српски, хрватски и бошњачки члан, умјесто да постоје предсједник и два потпредсједника.

-Шта рећи и на погрешно навођење, па потом исправку имена кандидата који су изабрани за потпредсједнике - додала је Цвијановићева.

Она је нагласила да ову срамоту хитно треба исправити и оформити кредибилну институцију са кредибилним саставом, у складу са законом.

-Грађани су, значи, морали чекати све ово вријеме да би сазнали оно што су већ знали - да је Милорад Додик изабрани предсједник Републике Српске, али и да би разумјели зашто смо на рачун ЦИК-а говорили то што смо говорили. Срамота - закључила је Цвијановићева.

На данашњој сједници ЦИК-а речено је да је Милорад Додик освојио највише гласова на изборима за предсједника Републике Српске, док је Ћамил Дураковић добио највише гласова за потпредсједника Српске из реда бошњачког народа, а Иван Бегић за потпредсједника из реда хрватског народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана