Цвијановић: Хелезове Маштарије показују да је очување уставног капацитета Српске наша пријека потреба

Срна
Цвијановић: Хелезове Маштарије показују да је очување уставног капацитета Српске наша пријека потреба

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - О бијегу предсједника Републике Српске Милорада Додика јавност слуша годинама, најчешће као омиљену тему опозиционара у предизборно вријеме, а сада и Зукан Хелез сања исти сан, изјавила је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

"Додик је овдје и биће док Хелез и њему слични не схвате да не могу сами договарати ни тајно ни јавно са било ким, а да мисле како је то договорио и у наше име", истакла је Цвијановићева за Срну упитана да прокоментарише Хелезову изјаву да постоје, како је рекао, обавјештајни подаци да предсједник Српске припрема бијег из БиХ.

Дијелећи са јавношћу своје маштарије о томе како ће као Бошњак одучивати у име свих у БиХ, рекла је Цвијановићева, Хелез управо показује да је борба за очување уставног капацитета Републике Српске не само наша обавеза већ и пријека потреба, јер се у политичком Сарајеву промовише неуставна БиХ каква није договорена, и на какву Срби нису дали сагласност.  

Заједнички и саборно обиљежен

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је вечерас у Нишу заједнички обиљежен Дан српског јединства, слободе и националне заставе.
"Заједнички и саборно у Нишу смо вечерас обиљежили Дан српског јединства, слободе и националне заставе", написала је Цвијановићева на "Инстаграму".

У Нишу је вечерас одржана централна свечаност поводом обиљежавања празника Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

Свечаности су присуствовали Његова светост патријарх српски Порфирије, предсједници Републике Српске Милорад Додик и Србије Александар Вучић.

Празник Дан српског јединства, слободе и националне заставе обиљежава се на основу одлуке влада Србије и Републике Српске о заједничком обиљежавању овог датума, на дан када је 1918. године Српска војска пробила Солунски фронт и фактички означила почетак ослобођења Краљевине Србије, што је био увод у крај Првог свјетског рата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана