Цвијановић: Формирање власти на нивоу БиХ - увијек непознаница

Срна
Цвијановић: Формирање власти на нивоу БиХ - увијек непознаница

ГРАДИШКА - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је вечерас у Градишци да је формирање власти на нивоу БиХ увијек непознаница и компликован процес који захтијева додатно вријеме.

“СНСД је започео одређене разговоре, имаћемо их и у суботу са ХДЗ-ом и након тога опет једну серију разговора да бисмо виђели на који начин и којом динамиком је могуће формирати власт на нивоу БиХ. Постоје наши интереси за одређене ствари и области и настојаћемо то у преговорима постићи”, рекла је Цвијановићева новинарима.

Она је нагласила да посебно радује чињеница да Република Српска иде убрзано са формирањем власти, да је поново показано да Српска то ради прва у БиХ и да ће већ у наредне три седмице имати формирану нову Владу.

“Већ смо кренули у конституисање Народне скупштине и убрзо ћемо имати делегате који ће бити изабрани у Дом народа парламента БиХ и Вијеће народа Републике Српске. У току ове календарске године ћемо потпуно имати заокружен наш изборни циклус и имплементирати изборне резултате. Буџет Републике Српске смо већ усвојили и остаје нам да се поново бавимо великим стратешким питањима, а то ће нова Влада Српске сигурно добро радити у сарадњи са нашим локалним заједницама”, закључила је Цвијановићева.

Иванића памтимо као члана Предсједништва одметнутог од институција Српске

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да ако за Младена Иванића постизање договора у Предсједништву БиХ подразумијева да се српски члан прави мртав док друга два одлучују како они хоће, онда неће бити договора.

На питање Срне да прокоментарише Иванићеву изјаву да су шансе да актуелни сазив Предсједништва БиХ постигне некакав договор “готово па никакве”, Цвијановићева је одговорила да Иванића као члана Предсједништва јавност памти као некога ко се понашао прилично одметнуто од институција Републике Српске.

“Зато је изгубио изборе 2018, а зато му и партија пролази кроз шта пролази ове 2022. године”, нагласила је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана