Цвијановић: Додикова иницијатива одговорна, циљ да се окупимо око интереса Српске

ГС
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Иницијатива новоизабраног предсједника Републике Српске Милорада Додика да након полагања заклетве у уторак, 15. новембра, организује састанке са представницима парламентарних политичких партија је веома важна, одговорна и рационална, рекла је за РТРС новоизабрани члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

 - Није први пут да се ова иницијатива покреће, такође од стране предсједника Додика. Позиви су упућивани предсједницима и цијелим парламентрим партијама. Да се окупимо око јединиственог циља, око интереса Српске и да тражимио начин да дјелујемо заједно када је у питању национални интерес - истакла је Цвијановић.

Навела да се на тај начин прави разлика између дневно-политичких тема и тема које су суштинске важне за Републику Српску.

- Нама је у интересу да имамо двије трећине гласова у Народној скупштини Републике Српске када српски члан Предсједништва покрене вето. Суштински треба да покажемо нашу одбрану против наметања и доношења одлука које су против наших интереса - истакла је Цвијановић. 

Нагласила је да очекује позитиван одговор од свих парламентарних странака.

 Новоизабрани предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да након полагања заклетве у уторак, 15. новембра планира да организује састанке са представницима парламентарних политичких партија, од којих очекује да се изјасне да ли желе да буду дио широке коалиције како би обезбиједили двотрећинску већину у Народној скупштини.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана