Цвијановић: Циљ Хелезових лажи привлачење негативне пажње на Српску

Срна
Цвијановић: Циљ Хелезових лажи привлачење негативне пажње на Српску

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да су изјаве министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза о војним камповима у Републици Српској смишљене лажи како би се изазвала додатна пометња и привукла негативна пажња на Српску.

Цвијановићева је рекла да је то устаљена матрица с намјером да се покаже да нешто што је непримјерено станује у Републици Српској.

-Одговорно тврдим да такве ствари не станују у Републици Српској - рекла је Цвијановићева на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву након сједница Предсједништва БиХ.

Цвијановићева је навела да је о томе говорила и на данашњој сједници Предсједништва БиХ на којој постигнут закључак да се апелује на људе чија се ријеч, због дужности коју обављају, слуша, суздрже од било чега што може изазвати узнемирење јавности.

-Непримјерене су политизације које дају људи који се налазе на тако важним позицијама каква је позиција министра одбране. Када неко измисли неке ствари, као што је то Хелез урадио, онда то изазива посебну пажњу свих грађана - рекла је Цвијановићева.

Она је додала да подржава иницијативу да се таквим стварима стане у крај и да такви људи не обављају функције те врсте, јер постају опасни.

Цвијановићева је истакла да изјаве, попут Хелезове, изазивају узнемирење јавности и многе дилеме, те да се „намеће питање гдје живимо када се о тако озбиљним темама говори на неозбиљан начин“.

-Мене је шокирало, када сам провјерила и упоредила то што је изјавио Хелез, са неким његовим ранијим изјавама. Могу рећи да је то нешто што се може назвати историјом лагања, чак и пресуђено - рекла је Цвијановићева.

Она је указала да је непримјерено да неко ко је на позицији министра тврди да постоје кампови за обуку.

-Данас је популарно да се помињу Руси и овај уважени министар није пропустио прилику да каже да се Руси налазе у камповима на територији Републике Српске -рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да је то апсолутна лаж и подсјетила на информације из Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ.

Кнежевић ће одговорити свим изазовима

Жељка Цвијановић честитала је генералу Гојку Кнежевићу на именовању за начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ, истичући да је ријеч о човјеку са богатим искуством и да је сигурна да ће одговорити свим изазовима посла.

Цвијановићева је истакла да је генералски кор Оружаних снага БиХ именован на маратонској сједници Предсједништва БиХ која је трајала скоро пет сати.

-Честитам генералу Кнежеићу и његовим колегама Небојши Бошњаку, Радовану Јовићу и Милораду Крајшумовићу - рекла је Цвијановићева на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Она је истакла да је генералски кор одавно требао да буде именован и да се са тим касни више од годину и по дана.

Предсједништво БиХ именовало је данас генерала Гојка Кнежевића за начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ.

Генерал Кнежевић на тој функцији ће замијенити Сенада Машовића, који је скоро двије године нелегално био на функцији, јер му је мандат истекао почетком марта прошле године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана