Цвијановић: ЦИК спречава транспарентност ионако незаконитог и преурањеног процеса

Срна
Цвијановић: ЦИК спречава транспарентност ионако незаконитог и преурањеног процеса

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ није обезбиједила адекватан ТВ пренос измишљеног и по закону непостојећег "поновног, контролног бројања".

Цвијановићева је истакла да ЦИК спречава транспарентност овог ионако незаконитог, измишљеног и свакако преурањеног процеса, све у духу преурањене и измишљене наводне побједе опозиционог кандидата у изборној ноћи.

"Памтићемо ово пребројавање и по савјету који је Вања Бјелица Прутина дала на сједници ЦИК-а својим колегама да између те двије ријечи треба ставити запету /дакле: поновног, контролног/ као једино релевантно у њиховом непрофесионалном тумарању званом заобилажење закона", истакла је Цвијановићева на "Инстаграму".

Она је навела да су, према подацима посматрача, настављени трендови и видљива предност кандидата СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорада Додика у односу на кандидата ПДП-а Јелену Тривић.

"Иако је ЦИК одлучио да не саопштава даље резултате у трци за предсједника Републике Српске, јер се то не допада опозицији и странцима, према подацима које нам ових дана достављају наши посматрачи из Центра за бројање ЦИК-а, настављени су исти трендови као и са редовних бирачких мјеста и биљежи се видљива предност Милорада Додика у односу на Јелену Тривић у обје додатне категорије - и гласова из мобилних тимова, као и оних пристиглих из иностранства", нагласила је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана