Цвијановић: Цијенимо подршку Шпаније на европском путу БиХ

Срна
Foto: Аваз.ба

САРАЈЕВО - Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да БиХ цијени подршку коју јој Шпанија пружа на европском путу, посебно у контексту добијања кандидатског статуса за чланство у Унији.

„Опредијељени смо ка даљем јачању наших билатералних односа, као и сарадње у свим областима које су од заједничког интереса двије стране“, написала је Цвијановићева на „Инстаграму“.

Чланови Предсједништва БиХ разговарали су данас са министром спољних послова Шпаније Хосе Мануел Албаресом Буеном који је најавио наставак подршке своје земље европској перспективи БиХ, као и политици проширења ЕУ и током шпанског предсједавања Савјетом ЕУ у другој половини 2023. године.

Буено је истакао да ће БиХ на европском путу увијек имати искреног пријатеља у Шпанији, а потврда тога је и закључивање меморандума о разумијевању између два министарства ради продубљивања сарадње у области европских интеграција, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Чланови Предсједништва БиХ изразили су задовољство посјетом Албареса, оцијенивши да су односи БиХ и Шпаније традиционално добри и пријатељски.

Саговорнику су захвалили за досадашњу добру сарадњу уз искрену жељу да у наредном периоду буде додатно унапријеђена у свим релевантним областима.

.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана