Цвијановић: Буџетом обезбиједити повећана издвајања за грађане

Срна
Цвијановић: Буџетом обезбиједити повећана издвајања за грађане

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић очекује да Народна скупштина Републике Српске усвоји буџет Српске, чиме би и у наредној години била обезбијеђена повећана издвајања за одређене категорије грађана.

"Ми смо ушли у нешто раније дефинисање овог буџета с обзиром на то да је била несређена ситуација у вези с овим постизборним периодом. Хтјели смо да заштитимо све наше грађане, наше категорије, јер смо ове године вршили одређена повећања и имамо намјеру да вршимо одређена повећања у наредној буџетској години", истакла је Цвијановићева.

Она је навела да је намјера руководства Српске била да се буџет усвоји на вријеме како одређена спекулативна радња са нивоа БиХ, Централне изборне комисије или неког другог, не би осујетила оно што је Влада Српске педантно спремала и договорила са социјалним партнерима.

"Из тог разлога се буџет усваја сада, а неће се усвајати, као што је то било уобичајено, некада у децембру. Али, намјера је сасвим јасна. Намјера је добра", додала је Цвијановићева.

Одговарајући на новинарска питања, Цвијановићева је истакла да сматра оправданим предложено повећање буџета предсједнику Републике.

"За шта год постоји процјена, сматрам да јесте оправдано. Имају институције које дефинишу потребе, имају институције које дефинишу буџетска средства која ће бити на располагању за извршавање тих потреба. Према томе, чим је дефинисано тако онда и постоји потреба да буде толико", рекла је Цвијановићева.

Народна скупштина Републике Српске сутра ће на посебној сједници у Бањалуци разматрати Приједлог републичког буџета за наредну годину по хитном поступку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана