Цвијановић: Бошњачки политичари преко страних представника желе остварити своје политичке циљеве

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО - Мир и стабилност у БиХ нису угрожени и бошњачки политичари нису спремни да страни интервенционизам замијене домаћим дијалогом, рекла је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић министру иностраних послова Данске Ларсу Лекеу Расмусену.

Током разговора у Сарајеву, заједно са друга два члана Предсједништва БиХ, Цвијановићева је упознала министра иностраних послова Данске са ставовима Републике Српске у погледу актуелних политичких прилика у БиХ и региону, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Она је истакла да се све што у БиХ дешава, дешава се у оквиру политичких процеса и расправа, али да бошњачки политичари нису спремни да страни интервенционизам замијене домаћим дијалогом, јер, како је нагласила, преко страних представника желе да остваре своје политичке циљеве и задовоље своје политичке апетите који су прилично велики.

Цвијановићева је истакла да су несређени политички односи у БиХ видљиви и у оквиру Предсједништва БиХ, које је на данашњем састанку са данским министром иностраних послова имало супротстављена мишљења о бројним питањима, истакавши да је бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић користио сваку прилику да као главног кривца за све проблеме у БиХ неаргументовано оптужи Републику Српску и њене представнике.

Она је током разговора са Расмусеном нагласила да изузетно цијени његово добро познавање и разумијевање прилика у свијету, истакавши да највећи проблем представљају двоструки аршини и комплексна ситуација не само у БиХ, већ у цијелом региону, као и у Европи, што, како је истакла, њене бошњачке колеге обилато користе и злоупотребљавају како би додатно привукле пажњу западних земаља.

Говорећи о процесу европских интеграција, српски члан Предсједништва је изразила незадовољство динамиком и начином на који је третирана БиХ у протеклих 20 година на свом европском путу, који је, како је нагласила, нажалост свој пуни смисао требао да покаже у претходном периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана