Цвијановић: Борба за правду биће настављена

Срна
Цвијановић: Борба за правду биће настављена

СЕНТ АНДРЕЈА - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је данас у Мађарској да је српски народ суочен са великим изазовима и истакла да ће бити настављена борба за правду упркос свему.

"Хвала за подршку коју сте пружили и што пружате Републици Српској. Хвала нашој цркви која је овдје на посебан начин радила на очувању идентитета српског народа али исто тако предано градила везе између Републике Српске и Мађарске, као и Србије и Мађарске", истакла је Цвијановићева која је са предсједницима Републике Српске Милорадом Додиком и Србије Александром Вучићем присуствовала вечерњем богослужењу у Преображенској цркви у Сентандреји, поводом обиљежавања крсне славе ове цркве.

Цвијановићева је навела да се сваки пут, када овдје дођу, осјећају угодно и као код куће због Његовог преосвештенства владике будимског Лукијана, али и свих Срба који овдје живе, који дају свој допринос јачини такве везе, преноси АТВ.

"Ми живимо са много изазова, али исто тако и са много убјеђења да ћемо истрајати и урадити оно што је исправна ствар. Борили смо се за правду у нашим политичким мандатима, а то ћемо и наставити, као и за статус Републике Српске. Борићемо се и против оних који желе да умање снагу Србије, који желе да укажу на неке ствари које су нама далеке и стране, а желе да их наметну као своје вриједности", поручила је Цвијановићева.

Она је на "Инстаграму" написала да је саборно, у присуству предсједника Србије и Републике Српске, данас обиљежено Преображење Господње - крсна слава Сентандреје и Преображењске цркве у овом граду.

"Велика захвалност епископу будимском Лукијану који нас је окупио на овом мјесту од изузетног националног и историјског значаја за цијели српски народ", навела је Цвијановићева.

Она је честитала предсједнику Србије Александру Вучићу који је данас одликован Орденом епархије будимске првог реда, као и епископу Лукијану којем је кум овогодишње славе предсједник Републике Српске Милорад Додик, уручио Орден Републике Српске на ленти.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана