Цвијановић: БиХ трагична земља, правосуђе испуњава политичке жеље странаца

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО - Велики је изазов за Суд и Тужилаштво БиХ да изведу доказе у поступку против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића јер треба да испуне политичке захтјеве странаца, оцијенила је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић након данашњег рочишта у Сарајеву, те навела да због тога БиХ дјелује као веома трагична земља.

Након данашњег рочишта у Сарајеву, Цвијановићева је новинарима рекла да је забрињавајуће то што су тужиоци на данашњем рочишту покушали да мејлове ОХР-а упућене институцијама Српске представе као неку важну чињеницу.

“Тиме показујемо у суштини колико је ово држава безнађа гдје је релевантан мејл ОХР-а, а не институција која је по Уставу задужена за доношење закона у тачно предвиђеној процедури, гдје се зна шта је посао Народне скупштине и предсједника Републике”, навела је Цвијановићева.

Каже да је ријеч о политичком процесу, који треба да задовољи апетите неиживљених странаца.

“БиХ је полигон за играње странаца, који само праве већи јаз између народа. Ништа нису урадили да приближе једне другима, већ само продубљују неповјерење”, поручила је Цвијановићева.

Истиче да покушава објективно сагледати процес који се води пред Судом БиХ, али да је тешко све гледати као грађанин једног од два ентитета.

“Тужно је ово гледати. Тужно је да користите правосуђе да се политички обрачунавате са неким, са јасним политичким намјерама и циљевима. Не буде ли се нешто мијењало, јадно ли је свим грађанима у БиХ овако живјети”, закључила је Цвијановићева.

Пред Судом БиХ данас је одржано још једно рочиште у процесу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника Републике Српске” Милоша Лукића због “непоштовање одлука Кристијана Шмита”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана