Ћурић: Одобрени локацијски услови за будући аеродром

Г.С.
Ћурић: Одобрени локацијски услови за будући аеродром

ТРЕБИЊЕ - Градоначелник Требиња Мирко Ћурић изјавио је данас након састанка са представницима радне групе за изградњу аеродрома у Требињу да су већ одобрени локацијски услови за будући аеродром, те да се у наредном периоду очекује и почетак експропријације земљишта на коме ће се градити.

Ћурић је истакао да су током састанка са представницима радне групе коју је предводио помоћник министра за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру у Влади Србије Иван Дивац, презентоване досадашње активности на изради техничке документације, која треба да послужи за добијање свих неопходних дозвола како би се почело са извођењем радова на том важном, капиталном пројекту за Требиње и Републику Српску.

"Представници радне групе представили су идејни пројекат са урбанистичко-техничким условима, те технологију која ће бити коришћена за овај важан пројекат. Динамику израде документације прате бројне студије, које треба да омогуће израду главног пројекта и добијање грађевинске дозволе за почетак радова", навео је Ћурић.

Према њеовим ријечима, већ су одобрени локацијски услови за будући аеродром, а у наредном периоду очекује се и почетак експропријације земљишта на коме ће се градити.

Дивац, који је и предсједник Скупштине привредног друштва "Аеродроми Србије", појаснио је да је, осим наставка израде пројектно-техничке документације, у току и израда Студије процјене утицаја на заштиту животне средине.

Он је додао да ће се крајем јула одржати презентација Аеронутичке студије која треба да укаже на организацију ваздушног простора изнад будућег аеродрома у Требињу.

Састанку у Градској управи присуствовали су и директор привредног друштва "Аеродром Требиње" Младен Станковић и директор привредног друштва "Аеродроми Србије" Михајло Здравковић.

Аеродром у Требињу је инвестиција Владе Србије, која је раније за овај пројекат планирала 100.000.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана