Ћурић: Изборни закон важан за локалне заједнице

СРНА
Ћурић: Изборни закон важан за локалне заједнице

ТРЕБИЊЕ - Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је да је за локалне заједнице важно да када је ријеч о изборном закону, нема недоумица и да се све рјешава на нивоу Републике Српске.

Ћурић је Срни рекао да је усвајање Нацрта изборног закона Републике Српске корак на који се одлучило због испровоцираности наметањем закона који никоме не иду у прилог.

"То не смије да се дозволи. Ако се не повуче овај закон који је наметнут, ићи ће се у процедуру изгласавања овог нашег закона. Мој став и опредјељење је а да тако и треба да буде. Нећемо да нас било ко уцјењује", рекао је Ћурић.

Он је поручио да све треба да буде транспарентно, не треба да буде никаквих недумица и да треба народ да изабере кога жели на којој функцији.

"Желимо да се вриједни, честити, поштени људи дјелима доказују, да генерације које долазе имају сигурност и стабилност, а не неизвјесност коју човјек који није легитиман покушава да нам наметне", рекао је Ћурић.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је ноћас Нацрт изборног закона којим је уређено да изборе за органе власти у Српској спроводи Републичка изборна комисија, градске, односно општинске изборне комисије и бирачки одбори које ће именовати надлежни органи Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана