Ћук: Данас на терен идемо са новом надом

ГС
Ћук: Данас на терен идемо са новом надом

КАХРАМАНМАРАШ - Замјеник директора Цивилне заштите Републике Српске и члан спасилачког тима који се налази у Турској Ненад Ћук рекао је за РТРС да спасавање 11-годишње дјевојчице испод рушевина у Кахраманмарашу даје нову наду и да чланови овог тима данас пуног срца иду на терен.

Ћук је навео да је, према информацијама из турских медија, стање дјевојчице стабилно, што је изузетно обрадовало све чланове тима из Српске.

- Драго ми је што смо учествовали у спасавању бар једног живота. Након страшних сцена након земљотреса којима смо свједочили, ово нам даје наду и свим срцем идемо на терен данас, можда има још преживјелих - рекао је он и додао да је прошло прилично много времена од земљотреса и да су све мање шансе да још има преживјелих, али да нада, ипак, постоји, поготово након јучерашње акције спасавања дјевојчице у Кахраманмарашу.

Ћук је истакао да спасиоци из Републике Српске остају у Турској колико год буде потребно.

- Колеге из АФАД-а нам дају локацију, дјелујемо заједно с њима. Данас идемо на исту локацију гдје смо спасили дјевојчицу, иде пас трагач и тим од десетак људи - навео је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана