Чубриловић: Заблуда је да ће уклањањем Додика политичка криза бити ријешена

Срна
Чубриловић: Заблуда је да ће уклањањем Додика политичка криза бити ријешена

БАЊАЛУКА - У великој су заблуди сви који сматрају да ће политичка криза бити ријешена уклањањем предсједника Републике Српске Милорада Додика са политичке сцене, изјавио је лидер ДЕМОС-а Недељко Чубриловић и истакао да га не изненађује изјава Кристијана Шмита да су опозициони лидери у Српској од њега тражили тако нешто.

-То није изненађење и јасно је да већ дуже вријеме одређене политичке опције мисле да на тај начин ријеше политичку кризу. Али то је једна велика заблуда, јер ако тим путем кренемо, тек ћемо да имамо проблеме - навео је Чубриловић.

Он је оцијенио и да наведена Шмитова изјава показује његову неозбиљност.

-Ако Шмит то на тај начин жели да промовише, зашто није одмах јавно рекао када је то било и шта, а не сада када је ситуација таква каква јесте, када га нико не жели у Српској. Сада он додатно долива уље на ватру - каже Чубриловић.

Он је рекао да и овакве изјаве попут Шмитове “говоре о нама и да не можемо да постигнемо никакав принципијелан договор и да појединци мисле да је много лакше преко посредника”.

-Нажалост, протекторат који је овде дуже време покушава се још више промовисати од неких страна које мисле да могу доћи у неку бољу позицију. И то је још једна заблуда, а поготово је заблуда да то могу да спроведу” - рекао је Чубриловић.

Кристијан Шмит изјавио је да су лидери опозиције у Републици Српској тражили од њега да са политичке сцене уклони предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана