Чубриловић: Жељезнички коридор Добој-Тузла-Зворник важан за привреду

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО - Добро је што постоји сагласност свих релевантних институција да се покрене пројекат реконструкције пруге Добој-Тузла-Зворник, који је изузетно важан за привреду у БиХ, рекао је данас министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић

„Није потребно објашњавати колика је важност овог коридора, посебно за привреду тузланског, а онда и сарајевског и бањалучког басена, увезивање са Луком Плоче и са Србијом и њеним потенцијалима“, изјавио је Чубриловић новинарима у Сарајеву након састанка са министром комуникација и транспорта у Савјету министара Едином Фортом и надлежним представницима за питања жељезничке инфраструктуре.

Чубриловић је рекао да су завршене одређене фазе када је ријеч о модерназацији ове пруге и њеног довођења у стање како би могла да буде значајнија подршка тешкој индустрији и укупној привреди у БиХ.

Он је захвалио Форти што је иницирао данашњи састанак на којем је разговарано о потенцијалима за развој жељезничког саобраћаја са нагласком на развој жељезничке инфраструктуре на релацији Добој-Тузла-Зворник и даље према Србији.

„Добро је што постоји сагласност свих релевантних институција у земљи да се овај пројекат покрене, може се рећи и са мртве тачке, јер има неких радњи које су одрађене на нивоу идејних пројеката“, рекао је Чубриловић.

Он је додао да је сарадња са партнерима који желе да подрже ову иницијативу, прије свега финансијерима, као што је Свјетска банка, сигурно најповољнији начин за рјешење овог правца.

Чубриловић је истакао да су врата отворена и свима осталима који су спремни да раде на овом пројекту како би ову пругу што прије оспособили.

„Ја се надам да овај почетак и ова агенда која је данас договорена неће стати и да ћемо доћи до финализације самог пројекта“, поручио је Чубриловић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана