Чубриловић: Усвајање буџета важно и за функционисање институција и за грађане

Срна
Foto: Д

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да је важно да буџетска година почне када и календарска како буџетски корисници не би били оштећени.

Чубриловић очекује да ће бити конструктивна сутрашња посебна сједница Народне скупштине Републике Српске о Приједлогу буџета Српске за наредну годину.

-Добро је што је Влада Републике Српске припремила буџет који није било једноставно сачинити, имајући у виду постојећу и надолазећу инфлацију, а сигурно је да ће буџет имати ребаланс наредне године - рекао је Чубриловић за РТРС.

Он је нагласио да је усвајање буџета за наредну годину важно за функционисање институција, за привредни амбијент, као и за грађане Републике Српске.

Чубриловић је подсјетио да пресудне одлуке на нивоу БиХ не могу бити донесене без става Народне скупштине Републике Српске.

Када је ријеч о изборном процесу у БиХ, Чубриловић је оцијенио да га Централна изборна комисија БиХ (ЦИК) није дочекала онако како треба.

-Ако је било неправилности, ЦИК БиХ је требало да крене од себе и преузме одговорност. Без обзира на све, очекујем да ће сутра коначно бити потврђени изборни резултати -, додао је Чубриловић, који је и лидер ДЕМОС-а.

Према његовим ријечима, опозиција треба признати изборни пораз, јер је показано да СНСД доминира и има највећу подршку народа.

-Није добро да се улицом рјешавају неке ствари. У реду је ако опозиција самостално организије протесте, али ако има конотацију неких других држава, за шта има индиција, онда то није добра порука. Сигурно је да нема аргумената за поништавање избора - рекао је Чубриловић.

Он је рекао да је ДЕМОС задовољан што је учесник побједничке коалиције.

-ДЕМОС је задовољан изборним резултатом и потврдили смо да смо странка која жели компромис и да ради на пројекцији будућности. Грађани препознају све ово, а коалиција предвођена СНСД-ом може приступити формирању власти у Српској без губљења времена и да за мјесец све буде завршено. Нажалост, за ниво БиХ се то не може рећи - закључио је Чубриловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана