Чубриловић: Српска зна свој пут, резолуција Европског парламента необавезујућа

СРНА
Чубриловић: Српска зна свој пут, резолуција Европског парламента необавезујућа

БАЊАЛУКА - Предсједник Демоса Недељко Чубриловић рекао је да Република Српска зна своје ставове, свој пут и понашање у одређеним ситуацијама, те навео да му није познато из ког разлога Европски парламент троши вријеме позивајући на санкције, које ни до сада нису уродиле плодом.

Реагујући на то што је Европски парламент поново позвао на увођење "циљаних санкција" против предсједника Републике Српске Милорада Додика, те осталих вишерангираних званичника Српске и Србије, Чубриловић је рекао Срни да резолуција Европског парламента није обавезујућа и да је тако и треба посматрати у Републици Српској.

"Непримјерено је да се још једном покушава забранити обиљежавање 9. јануара - Дана Републике Српске без обзира на то о коме је ријеч и са које стране то долази", истакао је Чубриловић.

Он је нагласио да је 9. јануар - Дан Републике Српске један од најзначајнијих датума за Српску и да ће он сигурно и убудуће бити обиљежаван.

"Позив на санкције ни до сада није уродио плодом. Није ми познато из ког разлога Европски парламент троши вријеме за такве ствари. Било какве санкције никоме не користе уопштено, а камоли како су овај пут на овакав начин изражене", рекао је Чубриловић.

Европски парламент у резолуцији је поново позвао да се уведу "циљане санкције" против Додика, те осталих вишерангираних званичника Српске и Србије "који пружају материјалну и подршку сецесионистичкој политици", те да све чланице "осигурају да сличне санкције може усвојити Европски савјет, и да их уведу билатерално или заједно са осталим чланицама, уколико њихово усвајање није могуће у Савјету".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана