Чубриловић подржао захтјеве за боље плате у предузећу "Аеродроми Републике Српске"

Срна
Чубриловић подржао захтјеве за боље плате у предузећу "Аеродроми Републике Српске"

БАЊАЛУКА - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас са делегацијом гранског синдиката и Синдикалне организације предузећа "Аеродроми Републике Српске", те оцијенио да је неповољан положај запослених са средњом стручном спремом у овом предузећу и да је неопходно уредити систем плата кроз повећање најниже плате да би се остварила радничка права и сачувала радна мјеста.

Чубриловић је нагласио да ће подржати све активности усмјерене на побољшање положаја радника у овом предузећу, које је од стратешког интереса, те истакао да ће на наредним састанцима и сједници Владе изнијети захтјеве синдиката и дјеловати у складу са законским могућностима и надлежностима Министарства ради проналажења рјешења у интересу радника.

Предсједник Синдикалне организације "Аеродрома" Драган Јагодић упознао је Чубриловића са положајем радника и финансијским проблемима у овом предузећу, те навео да постоји велико незадовољство радника у области остваривања радничких права, саопштено је из ресорног министарства.

Представници синдиката замолили су за помоћ радницима у области авио-саобраћаја и изнијели захтјеве за повећање најниже плате за раднике са средњом стручном спремом, измирење обавеза за социјално и пензионо осигурање.

Они су навели да су запослени са средњом стручном спремом на ивици егзистенције и да су спремни на радикалне потезе ради испуњења захтјева.

Састанку је присуствовао и члан Синдикалног одбора "Аеродрома Републике Српске" Златан Тодоровић и предсједник Синдиката саобраћаја и веза Републике Српске Небојша Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана