Чубриловић - Пастор: Наставити добру сарадњу парламената

Срна
Чубриловић - Пастор: Наставити добру сарадњу парламената

БАЊАЛУКА - Предсједници Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и Скупштине Аутономне Покрајине Војводине Иштван Пастор истакли су у Бањалуци добру дугогодишњу сарадњу два парламента, изразивши наду да ће бити настављена.

Чубриловић је, након састанка са делегацијом војвођанске Скупштине у Народној скупштини Српске, истакао да су у протеклом периоду два парламента размијенила значајно искуство.

"Надам се да ће се овим путем наставити и да та сарадња неће бити само на нивоу парламената, него да ће имати конкретизацију у одређеним пословима", рекао је Чубриловић новинарима.

Он је навео да је примјер такве конкретизације сарадње вечерашње гостовање Кечкемет сити балета из Мађарске, који ће извести балетску представу "Облијетање" у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци.

Чубриловић је у свом, како је навео, посљедњем обраћању медијима у мандату предсједника паламента Српске, изразио задовољство и протеклом сарадњом са медијима.

"Народна скупштина је у овом периоду доста тога урадила, почев од јавности и директних преноса самог засједања, па до стављања на разне платформе свих информација које су важне за наше грађане", рекао је Чубриловић, увјерен да ће и будући рад парламента бити заснован на доброј сарадњи са медијима.

Пастор је истакао да су на састанку сумирани добри резултати и искуства дугогодишње сарадње два парламента.

"Констатовали смо и да ће сутра бити конституисана скупштина Српске у новом сазиву. Сигурно је да ће се институционална сарадња наставити. Вољели бисмо када би та лична компонента, коју будемо кренули од сутра градити, достигла ниво који смо успјели изградити са Чубриловићем", рекао је Пастор.

Чубриловић и Пастор одржали су проширени састанак са амбасадором Мађарске у БиХ Кристијаном Пошом, генералним конзулом Србије Милошем Вујићем, потпредсједником Владе Српске Антоном Касиповићем, умјетничким директором Кечкемет сити балета Дором Бартом, директором Средњоевропске мреже за економски развој /ЦЕД/ Ласлом Чиком и директором Народног позоришта Српске Дијаном Грбић.

Скупштина Војводине, заједно са Владом Мађарске и ЦЕД-ом подржала је извођење балетске представе "Облијетање" Кечкемет сити балета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана