Чубриловић: Нико не може спријечити вољу народа

СРНА
Чубриловић: Нико не може спријечити вољу народа

БАЊАЛУКА - Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је да ова политичка странка подржава најављене протесте Срба на међуентитетској линији и да министар унутрашњих послова Федерације БиХ /ФБиХ/ Рамо Исак не може забранити то окупљање, нити ико може спријечити вољу народа.

"Ово окупљање организују Срби незадовољни одређеним судским рјешењима и који су стали уз предсједника Републике Српске Милорада Додика у ситуацији када се бране надлежности Српске. Овдје није у питању ничије име појединачно, нити појединачни интереси, него интерес српског народа", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Он сматра да се неоправдано стало на пут организовању мирних протеста тамо гдје им је право мјесто - у Сарајеву пред Тужилаштвом и Судом БиХ.

Након што је Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево забранило за данас најављени протест у организацији Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ испред Суда и Тужилаштва БиХ "због неиспуњавања формалних услова и из безбједносних разлога", предсједник Одбора Ђорђе Радановић позвао је Србе да дођу на линије разграничења са ФБиХ у својим општинама и градовима и обуставе саобраћај на 30 минута.

Радановић је 24. августа поднио захтјев за одржавање мирног скупа 1. септембра испред зграде Тужилаштва БиХ у Сарајеву због политичке оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника Српске" Милоша Лукића

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана