Чубриловић: Након састанака Додика и Цвијановићеве очекују се конкретизације пројеката

Срна
Чубриловић: Након састанака Додика и Цвијановићеве очекују се конкретизације пројеката

БАЊАЛУКА - Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је Срни да се након низа састанака предсједника Републике Српске Милорада Додика и српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић у Будимпешти са лидерима земаља могу очекивати даљи састанци на нижим нивоима ради договора и конкретизације пројеката у будућности.

Чубриловић је данас оцијенио и да сусрет са једним од лидера као што је мађарски премијер Виктор Орбан увијек носи нешто ново и позитивно, наглашавајући да и састанци који су одржани са другим лидерима могу само да пруже позитивне ефекте.

- Та посјета је нешто што је позитивно дочекано у нашој јавности и у земљама које желе да са Републиком Српском на нормалан начин одржавају комуникацију -", навео је Чубриловић.

Цвијановићева и Додик током дводневне посјете Мађарској састали су се са мађарским премијером Виктором Орбаном, предсједницима Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, Азербејџана Илхамом Алијевим, Татарстана Рустамом Минихановом, Туркменистана Сердаром Бердимухамедовом. Разговарали су и са предсједником Србије Александром Вучићем.

У оквиру посјете Мађарској, поводом обиљежавања Националног дана ове земље - Светог Стефана (Иштвана), Додик и Цвијановићева присуствовали су и Свјетском првенству у атлетици у Државном атлетском центру у Будимпешти, те у Сентандреји, на позив Његовог преосвештенства епископа будимског Лукијана, прослави великог православног празника Преображења Господњег.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана