Чубриловић: Најважнија порука сабора да Срби имају на кога да се ослоне

Срна
Чубриловић: Најважнија порука сабора да Срби имају на кога да се ослоне

БАЊАЛУКА - Министар саобраћаја и веза Република Српска Недељко Чубриловић изјавио је за Срну да је Свесрпски сабор за српски народ изњедрио добре поруке за будућност, од којих је најважнија да имају на кога да се ослоне.

-Свесрпски сабор није никоме пријетња и сметња за успјех и даљи развој, већ је порука српском народу да имају на кога да се ослоне, да је Србија држава која се стабилизовала, која може и хоће да стане уз оно што српски народ, на просторима на којима живи, треба да реализује -рекао је Чубриловић.

Чубриловић је истакао да су Свесрпски сабор и његове поруке дочекани на непримјерен начин од оних који не желе Србе ни као комшије, а камоли као конститутивни дио једне државе.

-Морамо да поштујемо одлуке највиших институција, а свакако је то и Сабор, јер су му присуствовали сви изабрани и легитимни функционери српског народа који су, сигуран сам, добро размислили о сваком слову које је стављено у усвојену Декларацију и све оно што треба да услиједи -, додао је Чубриловић.

Чубриловић је поновио да Свесрпски сабор није пријетња, већ позив на сарадњу, компромисе и што је најважније гаранција да се уважава српски народ који је аутохтон, који има своју историју и традицију, и који жели са сусједима да живи у најбољим односима.

Кад је ријеч о конкретној сарадњи између ресорних министарстава, Чубриловић је напоменуо да већ наредне седмице долазе министри из Србије због појединих питања, која ће се рјешавати у наредном периоду.

-Србија је овдје присутна, поготово посљедњих неколико година, на различите начине. Сигурно да није добро што пружена рука Србије није прихваћена и у другом дијелу БиХ, како бисмо заједно могли да радимо на унапређењу односа, а самим тим и живота у БиХ - сматра Чубриловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана