Чубриловић: Екипе на терену процјењују штету након олујног невремена

Срна
Чубриловић: Екипе на терену процјењују штету након олујног невремена

БАЊАЛУКА - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да екипе на терену процјењују штету од олујног невремена које је проузроковало проблеме у жељезничком саобраћају и на Аеродрому Бањалука.

- Екипе у овом тренутку раде и очекујемо да за дан, два имамо потпуне информације и процјене о причињеној штети - рекао је Чубриловић.

Он је додао да је невријеме које је у протеклим данима погодило поједине дијелове Републике Српске, оштетило и домове здравља, школе, али и причинило штету пољопривреди. Према његовим ријечима, колико ће бити могућа подршка Владе Српске у санирању таквих штета, тек треба да се направи процјена.

- Оно што ће бити наша обавеза јесте да у детаље упознамо Владу Српске, снимимо штету и да видимо како и на који начин подржати реконструкцију и отклањање штете - истакао је Чубриловић.

Он каже да, нажалост, елементарне непогоде погађају Српску по ко зна који пут и да их је немогуће предвидјети, нити избјећи. Чубриловић сматра да предузећа треба да покажу одређену виталност када је ријеч и о овоме проблему.

Усљед олује која је око 18.00 часова погодила подручје Аеродрома Бањалука пристанишна зграда је претрпјела већа оштећења крова, а Аеродром је синоћ затворен за саобраћај. “Жељезнице Републике Српске” саопштиле су данас да су за саобраћај оспособљена три пружна правца Добој-Бањалука, Добој-Маглај и Добој-Тузла, док ће четврта оштећена дионица Добој-Шамац бити стављена у функцију у наредна два дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана