Чубриловић: ЦИК у изборни процес увео незаконите радње

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Предсједник Демоса Недељко Чубриловић оцијенио је да одлука Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ да одбије захтјев ПДП-а и СДС-а за поништавање општих избора за ниво предсједника Републике Српске не умањује одговорност ЦИК-а који је у овај процес увео незаконите радње.

"Ништа се друго није ни могло очекивати, јер је захтјев опозиције неразуман. Бојим се да ЦИК тешко може да изађе из цијелог процеса на законит начин", рекао је Чубриловић Срни.

Он је навео да је поступцима ЦИК-а омаловажено неколико стотина људи који су учествовали у бирачким одборима.

"Овим начином рада законитост ЦИК-а је доведена у питање. Надам се да ће разум побиједити и да ће бити верификовани изборни резултати који су достављени са терена јер је контролно бројање гласова показало да ту нема одступања којима би требало давати значај", закључио је Чубриловић.

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ одбила је једногласно на данашњој сједници захтјеве ПДП-а и СДС-а за поништавање општих избора за ниво предсједника Републике Српске.

Како је речено на сједници, захтјеви су одбијени због тога што није донесена одлука о утврђивању резултата избора, а истакнуто је и да ЦИК може поништити изборе само ако се установи да је у току изборног процеса дошло до пропуста који утичу на неправилност избора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана