Чубриловић: БиХ да прихвати Србију као партнера који жели да помогне

Срна
Чубриловић: БиХ да прихвати Србију као партнера који жели да помогне

БАЊАЛУКА - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да би било добро да БиХ прихвати Србију као партнера који има жељу да помогне.

-Србија је то више пута показала, а коначно и јучерашње обраћање предсједника Србије Александра Вучића показује какве су амбиције и жеље Србије - рекао је Чубриловић.

Он је напоменуо да то опет у ФБиХ желе да протумаче на неки други начин.

-Бошњачка званична политика нема добре намјере да то прихвати као такво, него желе да стварају конфликтне ситуације које никоме нису потребне - рекао је Чубриловић.

Нагласио је да Република Српска и Србија никада нису имале бољу сарадњу када је ријеч о саобраћајној повезаности.

Чубриловић је напоменуо да је јуче са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Гораном Весићем разговарао о саобраћајној повезаности Српске и Србије у области друмског, жељезничког и авио-саобраћаја, са акцентом на изградњу ауто-пута Београд-Сарајево и унапређењу сарадње.

Он је подсјетио да Србија гради два ауто-пута и двије брзе саобраћајнице према Републици Српској.

-Инфраструктурни пројекти су изузетно важни за регионално повезивање, те Република Српска са своје стране чини све да повеже Србију са Републиком Српском што квалитетнијом путном инфраструктуром - рекао је Чубриловић за РТРС.

Навео је  да је Србија привржена завршетку пројеката, те да се заједнички инфраструктурни пројекти одвијају планираном динамиком.

Владе Републике Српске и Србије утврдиле су јуче неколико приоритетних области сарадње у наредном периоду, а акценат је стављен на даље унапређење сарадње у области енергетике, информационих технологија, намјенске индустрије и пољопривреде, али и путне и жељезничке инфраструктуре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана