Црнадак: Заједно радити ка отварању преговора са Европском унијом

СРНА
Црнадак: Заједно радити ка отварању преговора са Европском унијом

БАЊАЛУКА - Шеф посланичког клуба ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Црнадак сматра да власти Српске са српским представницима у заједничким институцијама треба да заједно раде како би БиХ добила позитиван одговор од ЕУ у марту о отварању преговора са БиХ.

"У контексту отварања преговора БиХ са ЕУ треба пажљиво да се посматра и оно што се дешава у парламенту Републике Српске", рекао је Црнадак данас новинарима у Бањалуци.

Црнадак је оцијенио да је неприхватљиво да је утврђен дневни ред за наредну сједницу парламента Српске без закона о непокретној имовини Републике Српске.

Шеф посланичког клуба СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица рекао је да је овај клуб затражио од скупштинског Колегијума да задужи Владу Српске да достави информацију о реализацији скупштинских закључака у вези са Законом о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ.

Посланик Листе за правду и ред Небојша Вукановић рекао је да је Колегијум одбио да се у дневни ред уврсти смјена предсједника парламента Ненада Стевандића.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана