Црнадак: ПДП тражи транспарентност избора Делегата

Срна
Црнадак: ПДП тражи транспарентност избора Делегата

БАЊАЛУКА - ПДП тражи да процес за избор делегата у Дому народа парламента БиХ из Српске и у Вијећу народа Републике Српске буде транспарентан, рекао је посланик те странке Игор Црнадак.

Црнадак је рекао да се ПДП залаже да сваки од 83 листића буде скениран и јавно објављен на сајту Народне скупштине ради транспарентности избора, као и да је тражио да се све процедуре замјене мандата морају завршити до гласања о избору делегата.

Говорећи о избору делегата у Дом народа парламента БиХ, Црнадак тврди да се још ништа не зна и да је све све потпуно отворено.

"Сигурни смо у људе који ће представљати ПДП и генерално опозициони блок, а како ће други гласати, видјећемо у сриједу", поручио је Црнадак.

Посланик Листе за правду и ред Небојша Вукановић изјавио је да нема ништа против да сви посланици Покрета за државу буду дио власти у Републици Српској.

"Немам ништа против да они добију мјесто потпредсједника Народне скупштине и министра у Влади Републике Српске", рекао је Вукановић.

Он је додао да ће опозиција имати два кандидата за делегате у Дому народа парламента БиХ - Ненада Вуковића из ПДП-а и Желимира Нешковића из СДС-а.

Народна скуппштина Републике Српске разматраће на Првој посебној сједници у сриједу, 30. новембра, у Бањалуци избор делегата у Дом народа парламента БиХ из Републике Српске и делегата у Вијеће народа Републике Српске, те избор потпредсједника Народне скупштине Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана