Црнадак o приједлогу да буде кандидат за градоначелника Бањалуке

Глас Српске
Црнадак o приједлогу да буде кандидат за градоначелника Бањалуке

Потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак коментарисао је данас приједлог лидера Покрета „За правду и ред“ Небојше Вукановића да он, умјесто Драшка Станивуковића, буде кандидат опозиције на предстојећим локалним изборима.

Црнадак се захвалио Вукановићу за, како је рекао, лијепе ријечи које му је упутио и навео да очекује да ће ускоро доћи на ред и разговор о именима кандидата.

- Тренутно је најважније да се држимо принципа, а принципи што се тиче ПДП су познати - опозиција треба да иде са једним кандидатом и тај кандидат треба да наступи на опозиционој платформи на којој смо већ три изборна циклуса, 2018, 2020, и 2022. године, побјеђивали у Бањалуци. Трећи принцип је да све сујете и лични интереси морају бити остављени по страни и да нико, али баш нико, не смије бити изнад основног циља. Очекујем да ће се на овим принципима водити разговори и у ПДП и са другим странкама опозиције – поручио је Црнадак те додао да је за опозицију нужно да покуша одржати јединство, посебно у највећем граду Српске.

Подсјећамо, актуелни градоначелник Драшко Станивуковић још прошле године је јавно саопштио како ће се борити за други мандат, а прошле седмице је и предсједник Народног фронта Јелена Тривић саопштила како планира да уђе у поменуту изборну трку те затражила подршку СДС-а и Вукановићевог покрета. СДС је потом поручио да размишља имати сопственог кандидата али и да ће прво разговарати са партнерима из опозиције. Вукановић је изигнорисао приједлог Тривићке, већ поручио да Станивуковић нема његову подршку а потом предложио његовог партијског колегу, Игора Црнадка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана