Црнадак: Идем код Вишковића у кабинет

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Игор Црнадак, шеф клуба посланика ПДП у Народној скупштини Републике Српске, прихватио је позив предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића, који му је упутио током данашњег скупштинског засједања, да лично дође у кабинет премијера, како би му дао на увид списак свих корона набавки, укључујући имена фирми, предмете набавки и тачне износе које је Република Српска исплатила за вријеме пандемије вируса корона.

"Доћи ћу, иако је прошло скоро три године од Вишковићег обећања из маја 2020. године и давно је тај списак требао доставити свим посланицима. Ипак, нема мјеста сујети и инату, важно је да добијем тај списак, који ће након што га ја будем имао бити доступан јавности", поручио је Црнадак.

Црнадак је навео да се радује састанку, јер ће то бити прилика и да од премијера добије одговоре на два питања на која данас није стигао одговорити посланицима током сједнице.

"Ради се о начину на који ће Република Српска скупити 320 милиона до 28. јуна, како би се вратио дуг по задужењу на Бечкој берзи, као и зашто још увијек нису формирани Високи судски и тужилачки савјет, Управа за индиректно опорезивање, Војска и Агенција за лијекове Републике Српске, иако је НСРС још 10. децембра 2021. године задужила Владу да формира ове институције", поручио је Црнадак.

Клуб посланика ПДП сутра ће контактирати кабинет премијера Републике Српске, како би се одредио тачан термин овог састанка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана