Црнадак: Буџетска кашњења доводе до ланчане реакције

Кликс
Црнадак: Буџетска кашњења доводе до ланчане реакције

БАЊАЛУКА - Шеф клуба ПДП-а у НСРС Игор Црнадак каже да све чешћа кашњења буџетских плаћања доносе узнемиреност и неизвјесност, а присутна је све већа нервоза код грађана како се приближавају датуми сљедећих редовних исплата из буџета.

Црнадак истиче да је цјелокупан систем повезан и буџетска кашњења доводе до ланчане реакције, недостатак новца погађа читав приватни сектор, а посебно су осјетљиви проблеми са редовним враћањем кредита и могућим посљедицама ако буџет уђе у веће потешкоће.

- Као шеф клуба посланика ПДП-а у НСРС дужан сам напоменути да је ПДП упозоравао да ће СНСД и Влада Републике Српске довести РС у ову ситуацију, прије свега због енормне корупције и због тешке изолације у којој се налази руководство Републике Српске, рекао је Црнадак.

Црнадак каже да грађани Републике Српске треба да знају да су корупција и ненормално богаћење појединаца из власти главни разлози за ситуацију у којој се тренутно налазе, јер је БиХ међу пет земаља у читавом свијету по односу укупно прикупљених пореза и бруто домаћег производа.

- То значи да је систем прикупљања пореза на врхунском нивоу, да грађани и предузећа одговорно пуне буџет, али да новца нема јер се толико краде да ни буџет Америке то не би издржао, истиче он.

Каже да Републици Српској хитно треба снажан антикоруптивни одговор, а то је јасан и чврст договор свих опозиционих фактора одмах послије локалних избора, "јер је све извјесније да нас чекају пријевремени избори у 2025. години."

- Морамо бити уз народ у овој борби за Републику Српску, пљачка народног новца мора бити заустављена и око тога морамо имати блок у којем нико не калкулише, гдје смо сви једногласни: Додик и СНСД морају отићи, поручио је Црнадак, пише Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана