Човић: Залажем се за избацивање страних судија из Уставног суда БиХ

ГС
Човић: Залажем се за избацивање страних судија из Уставног суда БиХ

Залажем за избацивање страних судија из Уставног суда БиХ, рекао је предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић након састанка странака који чине власт на нивоу БиХ у Коњицу.

- Морамо препознати све што нас данас оптерећује, састанак је био више него користан. Што се мене тиче, остварено је оно због чега сам дошао. Без разговора нема рјешења, наше партнерство није још увијек довољно јако да може одговорити на све изазове - навео је Човић, преноси РТРС.

Истакао је да се свих четрнаест приоритета треба испунити.

Теме се не смију избјегавати. Када је европска будућност у питању, морамо дати одговор на свих 14 питања. а нисам ту да нешто подржавам или не, ја сам ту да поштујем Устав, док не добијемо могућност да направимо другачије рјешење. Ми заједно свјесни свих разлика између нас, требамо урадити што прије оно што је најбоље - навео је Човић.

У Коњицу је у току конференција за новинаре након састанка странака које чине власт на нивоу БиХ.

Делегацију СНСД-а чине предсједник странке Милорад Додик, потпредсједници Жељка Цвијановић и Радован Вишковић, као и Сања Вулић и Сташа Кошарац.

Састанку су присуствовале и делегација ХДЗ-а БиХ на челу са Драганом Човићем. Из ХДЗ-а БиХ су у делегацији и Борјана Кришто, Дарјана Филиповић и Лидија Брадара.

У име СДП-а састанку присуствују предсједник Нермин Никшић, али и Зукан Хелез.

Присуствовао је и предсједник Народа и правде Елмедин Конаковић. У склопу делегације Народа и правде је и Кемал Адемовић.

Делегацију Наше странке предводио је предсједник странке Един Форто, али и бивши предсједник те странке и актуелни посланик у ПС БиХ Предраг Којовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана