Човић саопштио имена кандидата за Дом народа ПС БиХ

Срна
Човић саопштио имена кандидата за Дом народа ПС БиХ

МОСТАР - Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је данас да су кандидати за делегате у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, осим њега, Зденко Ћосић, Марина Пендеш и Иво Винцетић.

Човић је након сједнице Предсједништва ХДЗ-а БиХ у Мостару рекао да ће идуће седмице на сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ бити именован Савјет министара.

Он је навео да ће сутра бити конституисан Дом народа Парламента ФБиХ и да ће предсједавајући бити Томислав Мартиновић из ХДЗ-а БиХ, а да ће на једној од наредних сједница бити изабрани делегати за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ.

На питање да ли ће за формирање власти у ФБиХ бити потребна интервенција ОХР-а, Човић је одговорио да не прижељкује да било ко интервенише у вези са формирањем власти, па тако ни њемачки дипломата Кристијан Шмит.

-Не прижељкујем да било ко интервенише, имамо простора да успоставимо извршну власт. Тешко је рећи хоће ли неко нешто блокирати. Што се тиче ФБиХ, вјерујем да ћемо за мјесец завршити федералну Владу - рекао је Човић.

Предсједник ХДЗ-а БиХ навео је да ће ова странка имати министре у владама шест кантона, те да ће у наредних десетак дана бити формирана извршна власт у Посавском и Западно-херцеговачком кантону.

-Што се тиче имена, кантонални нивои се договарају у кантону. Што се тиче кантона биће освјежења - најавио је Човић.

Одговарјући на питање да ли ће ХДЗ БиХ тражити смјену чланова Централне изборне комисије БиХ, Човић је рекао да је сасвим сигурно да ће бити покренута процедура разрјешења садашњег ЦИК-а.

-О томе имамо усаглашен став парламентарне већине. Представнички дом Парламентаране скупштине БиХ одмах треба разријешити ЦИК и расписати конкурсну процедуру за избор нових чланова. Овај ЦИК је направио више штете него користи . сматра Човић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана