Човић: Санкције немају никакав смисао

СРНА
Човић: Санкције немају никакав смисао

САРАЈЕВО - Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић рекао је да санкције немају никакав смисао и да се њима ништа неће ријешити у БиХ.

Човић је навео да се санкције уводе протекле 24 године, а да је у првом пакету 2000. или 2001. године било 180 људи и бар толико предузећа.

Он је подсјетио и на случај Херцеговачке банке у Мостару у коју су ушли тенковима, те упитао ко је процесуиран и да ли је неко нашао криминал?

"То су политичке игре. Жао ми је што се ови пакети /санкција/ дешавају на овакав начин. Неко вјерује да ће се тиме односи стабилизовати, али то увелико отежава нашу комуникацију и сарадњу", рекао је Човић.

Он је изразио бојазан да овај тренд неће стати и да неко вјерује да је то алат за управљање неким процесом.

Човић је истакао да треба створити власт која функционише и да се тада може поручити међународној заједници да нема потребе да брине о БиХ.

Одговарајући на питање да ли је упозорен да би могао да буде санкцонисан, Човић је рекао да тиме није оптерећен и да ће часно радити свој посао.

"Навикао сам на све и свашта", рекао је Човић и додао да га санкције неће зауставити у провођењу политике у коју вјерује, чиме, како каже, на најбољи начин штити интересе и хрватског народа и БиХ.

Лидер ХДЗ-а БиХ је навео да је прије пар дана разговарао са предсједником Републике Српске Милорад Додиком када је донесен нови пакет санкција.

"У таквој ситуацији требате разговарати о буџету, о заједничкој сједници и заиста то не иде. Замолио сам колеге да спустимо лоптицу и да покушамо тражити рјешења, а не даље улазити у то политичко блато", рекао је Човић и додао да неки сматрају да је то добар алат за рјешавање проблема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана