Човић: Отворено ново поглавље за БиХ и њене народе

Срна
Човић: Отворено ново поглавље за БиХ и њене народе

Сарајево - Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је на пленарној сједници Конгреса Еврпске народне партије у Мадриду да је протекла година отворила ново поглавље за БиХ и њене народе.

Човић, који је и предсједавајући Предсједништва БиХ, рекао је да су се европске интеграције БиХ, у оквиру обновљене иницијативе ЕУ, почеле кретати у правом смјеру, а наредни важан корак је подношење захтјева за пуноправно чланство у ЕУ.


Он је истакао да постоји снажна воља за рјешавање питања која ће омогућити отварање акционог плана за чланство у НАТО савезу, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Човић је рекао да су измјена Изборног закона, провођење одлуке Европског суда за људска права у предмету "Сејдић и Финци", те Устав БиХ неизоставна питања од структурне важности за БиХ.

Он је напоменуо да је трајно обезбјеђење равноправности хрватског народа са друга два конститутивна народа једини пут према стабилној и европској БиХ.

Човић је учествовао у Мадриду на дводневном Статутарном конгресу Европске народне странке, чија је основна тема била "Вриједности Европске народне партије и спољна политика ЕУ".

Осим тога разговарано је о приоритетним изазовима, попут мигрантске кризе, а делегати Конгреса бирали су ново предсједништво Европске народне странке.

У оквиру Конгреса, предсједавајући Предсједништва БиХ сусрео се и са европским комесаром за проширење Јоханесом Ханом, те представницима Хрватске у Европском парламенту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана